Programajánló a hétvégére!

PROGRAMAJÁNLÓ!

 

MÁJUS 20-ÁN szombaton 10:00 órakor Karsai Béla csónaképítő mester emléktáblájának felavatása és fahajók találkozója lesz. Az Újpesti-öböl partján állott műhelye, itt a Meder utcában (8. szám) kerül elhelyezésre a lelkes támogatók által elkészíttetett, egyedi grafikákkal ellátott fekete gránit tábla. A felavatására ünnepélyes keretek között kerül sor, melyre a szervezők minden érdeklődőt örömmel várnak.

A Karsai fahajók a mai napig a szakma csúcsát jelentik, a mester keze alól kikerülő szkiffek, kielbootok, motorcsónakok és vitorlások többek egyszerű sporteszköznél, szépségük és minőségük egyaránt legendás.

Beszédet fog mondani szeretett tanítványa Fűke Sándor csónaképítő mester, Sebes Emil volt motorcsónakversenyző, aki kimagasló eredményeket ért el hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt, illetve Mohácsi Ferenc is, aki a Magyar Honvédelmi Sportszövetség Központi Víziklub vezetője volt 1960-tól-1970-ig.

Az esemény keretén belül fahajó találkozó és magyar csónakmotor bemutató is lesz, így a megemlékezésen túl, testközelből is megtapasztalhatják a résztvevők a dunai vízi élet régi világát.